De heetste barbecue trends van 2017

De zomer is al volop aan de gang en bij velen is de barbecue weer tevoorschijn gehaald. Foodies kunnen hun hartenlust weer uitspreken, want ook deze zomer zijn er een aantal opvallende trends op het gebied van barbecueën.

Veggie for the win
Voor de BBQ-ers in hart en nieren is dit wellicht en stuk minder positief, maar een vleesloze BBQ is de trend van 2017. De Nederlander wordt steeds bewuster van de vleesconsumptie en ook op BBQ-gebied is dit te zien. Dit jaar verruilen we die burgers en worstjes voor heerlijke vegetarische varianten zoals: gegrilde linzenburgers, een gepofte aardappel met tomatensalsa en avocado of een veggiesate met champignons en kruidenkaas.

maxilia

BBQ Breakfast
Barbecueën als ontbijt is iets wat helemaal nieuw is. Echte kenners zeggen dat een ontbijtje van de grill deze zomer een hit zal worden. Een absolute favoriet is de Campfire breakfast sandwich, waarbij het broodje op de BBQ gegrild wordt met eieren en cheddar cheese.

Barbecue Haute cuisine
Vroeger was barbecueën wat hamburgers, een paar satés en wat worstjes op de grill leggen. Door de jaren heen is dit echter enorm veranderd. Tegenwoordig zijn er een hoop top koks die de barbecue omarmd hebben om verschillende culinaire lekkernijen te maken op de grill.

Foodpresentatie
Wanneer je vrienden uitnodigt worden om met dit heerlijke weer te komen barbecueën moet alles kloppen. Het is namelijk zo dat het niet alleen belangrijk is dat het eten goed smaakt en de presentatie hiervan klopt, het is dit jaar ook van belang dat de tafelsetting uitnodigend is. Denk hierbij aan een vrolijk tafelkleed, kloppend bestek en gekleurde servetten. Om het helemaal af te maken zou je met bedrukte tape gepersonaliseerde servet ringen kunnen maken. Voor meer gepersonaliseerde items raden we Maxilia aan!

Kortom in 2017 kan barbecueën overal en op ieder moment van de dag – ontbijt, lunch en diner.

Veel barbecue-plezier toegewenst!