Tips voor student zorgverzekeringen

Wanneer je 18 bent en gaat studeren heb je opeens alle vrijheid in je leven. Helaas komt daar ook een flink stuk verantwoordelijkheid bij kijken. Je mag drinken, autorijden en stemmen, maar je moet ook opeens al je eigen administratie gaan regelen. Een van de dingen die je zelf moet uitzoeken is het afsluiten van je eigen zorgverzekeringen. Het kan wat intimiderend klinken, een zorgverzekering kiezen, gelukkig ben je niet de eerste die hier tegenaan loopt. Daarom hebben wij hier een aantal tips die je kunnen helpen bij het kiezen van je zorgverzekering. 

Begin bij de basisverzekering 

De regels in Nederland zijn opzicht best simpel, iedereen moet verplicht een basisverzekering hebben. Deze basisverzekering in bij elke verzekeraar vrijwel het zelfde, en dekt de zelfde dingen. Ook zijn de kosten zeer vergelijkbaar, dus qua basisverzekering zit je eigenlijk gelijk goed. Wil je toch zien waar de verschillen nou precies zitten, je kan online de verschillen uitzoeken met zorgverzekeringen vergelijkingswebsites

Heb je aanvullingen nodig?

Naast de basisverzekering kan je extra opties toevoegen. Zo valt je tandarts verzekering bijvoorbeeld buiten je basis, met een extra premie wordt dit ook gedekt. Ook kan je over andere opties nadenken, wanneer je veel sport kan een fysiotherapie verzekering bijvoorbeeld de moeite waard zijn. 

Studentenkorting

Wanneer je een zorgverzekering afsluit heb je meestal ook de optie om je bij een collectief aan te sluiten. Dit soort opties kunnen je een aantal voordelen geven, zo zijn er bijvoorbeeld speciale opties voor studenten. Met deze opties krijg je vaak net wat extra korting op je verzekering, en dat is altijd mooi meegenomen! Zorg altijd wel dat je goed leest wat het inhoud, en of het een geldige opties is voor jou.