Alles wat je moet weten over Jack Daniels

Jack Daniels whiskey

De bekendste whiskey is misschien wel Jack Daniels. Het is ontstaan in 1866, waar Jack Daniel zijn distilleerderij opzette in Lynchburg, Tennessee. Zijn whiskey is razend populair geworden en is dat tot de dag van vandaag nog steeds. Nadat Daniel overleed in 1906, heeft men hard gewerkt om zijn opgebouwde imperium overeind te kunnen houden. De originele Jack Daniels whiskey is de Jack Daniels Old No. 7. Dit is degene met het zwarte etiket. 

Unieke smaakbeleving

Eén van de bekende slogans van dit merk is It’s not Scotch. It’s not Bourbon. It’s Jack. Het is dus echt een whiskey, oftewel een Tennessee Whiskey. Jack Daniels whiskey staat onder andere bekend om het unieke productieproces. Er gelden basisregels voor het produceren van whiskey. Naast dat er aan deze regels wordt voldaan, wordt er een extra stap toegevoegd aan het proces. De whiskey wordt na distillatie gefilterd door een laag houtskool van drie meter dik. 

Jack Daniels whiskey

Jack & Cola

Door deze extra stap in het productieproces wordt de unieke smaak die door Jack Daniels gekenmerkt wordt, ontstaan. Deze smaak is licht fruitig en je herkent er karamel, vanille, specerijen en eiken in terug. Je kunt deze whiskey zowel puur drinken als on the rocks of in de mix. Wanneer je Jack Daniels wil mixen, kun je dit het beste met cola doen. Voeg altijd 35ml Jack’s toe en vul het glas aan met cola.