Tip: het gebruik van butaan gasflessen
Vandaag een bericht over een van mijn grootste hobby’s, namelijk koken op de braai. Het is een gelegenheid en bovendien methode die is overgewaaid uit het zuiden van Afrika en inmiddels mij en mijn gezin ook heeft bereikt. Daarover later meer, maar allereerst wil ik je een aanbeveling doen voor het koken op een braai of shuttle braai, namelijk het gebruik van butaan gasflessen.
Gebruik butaan om op te koken met de braai of shuttle braai
De meeste mensen gebruiken nog steeds propaan om op te koken, en dat heeft ook wel enige logica. Onder het vriespunt wordt de butaan vloeibaar en kun je het niet meer direct gebruiken. Aangezien de festiviteiten rondom de braai bij mij altijd in de lente of in de zomer plaatsvinden is dit nooit een issue geweest. Ikzelf geef de voorkeur aan butaan gasflessen boven propaan, omdat ik een adres heb gevonden waar ik deze heel goedkoop kan laten vullen. Voor speciale gelegenheden, zoals afgelopen najaar ons straatfeest waarvoor ik in eigen persoon de catering verzorgde, sla ik een aardige voorraad in. Dit doe ik natuurlijk ook als ik met mijn gezin op vakantie ga en we voornemens zijn elke dag wel op de braai te koken. Die is dan ook echt ideaal, want op de braai zelf kun je allerlei soorten vlees grillen en op de shuttle braai kun je gehele maaltijden in een oogwenk bereiden. Je kunt alles door elkaar gooien, goed roeren maar en op het einde bijvoorbeeld rijst of pasta en een sausje erbij en klaar is je maaltijd – lekkerder dan uit de pan en gemakkelijker ook bovendien!