Schorten, sloven en menukaarthouders zijn de trend 

Het seizoen van de familiefeesten en partijtjes komt er weer aan. Lekker met heel de familie sinterklaas vieren, cadeautjes uitpakken en gedichten lezen. En daarna is het richting kerst. Veel eten en gezellig met z’n allen koken en eten. Aan Melanie de Groote van de branchevereniging voor cadeau- en kookwinkels vroegen we wat de tips en trends zijn voor deze winter. 

Gepersonaliseerde schorten en sloven  

“Zeker op het gebied koken en uit eten is er wel een trend gaande. Stoere sloven en schorten van leer zie je nu veel vaker dan voorheen. Vroeger had een short van een Brabants bontje, nu kan je al schorten en sloven laten maken die compleet gepersonaliseerd zijn. En dan die beschermkleding van leer: prachtig en heel functioneel. Niet alleen stoer voor de kokende man – en natuurlijk kunnen die heren ook heel goed barbecueën – maar ook voor de dame kan zo’n schort of sloof prima. Het zijn hele leuke geschenken voor sinterklaasavond en met kerst”, aldus Melanie. 

Menukaarthouders van leer 

“En nu we het toch over schorten en sloven hebben; ook in de horeca is het een mooi en eenduidig beeld als iedereen hetzelfde gekleed gaat. Wat dan het aanbeeld helemaal compleet maakt, zijn dezelfde menukaarthouders, ook van leer. Zie je het eens voor je: jij en je personeel strak gekleed en dezelfde stijl ook op tafel. Het geeft je bedrijf extra cachet!”, lacht Melanie. 

Kwalitatieve accessoires: schorten en sloven 

“Denk je dat al die leren accessoires van ver komen?” is de retorische vraag van Melanie, “nee, dus! Vlakbij Breda zit Buffel, een gespecialiseerd bedrijf dat heel veel artikelen van en met leer maakt. Hun schorten en sloven zijn echt kwaliteitsproducten. En doordat het zo’n innovatie bedrijf is, brengen ze ook in leer menukaarthouders op de markt. En dat is maar een kleine greep uit hun collectie. Als ik het mocht zeggen, zou ik zeker eens over hun website surfen!”, besluit Melanie.