Tips voor een fijn thuiswerk kantoor

Thuiswerken, het is de laatste tijd steeds normaal om in je eigen bureaukamer, of gewoon aan de keukentafel je werk te doen. Heel veel werk kan makkelijk thuis gedaan worden, zolang je een beetje goede wifi is huis hebt kan je net zo goed thuis werken. Het scheelt je niet alleen veel tijd met heen en weer reizen naar kantoor, je kan ook meedoen met de belangrijke meetings, terwijl jij nog lekker in je pyjama zit. Maar thuiswerken heeft ook zijn nadelen, het is heel verleidelijk om jezelf toch door de televisie, een klusje, of opruimtaak te laten afleiden. Daarom hebben wij deze tips verzameld om jouw huis tot een fijn kantoor om te bouwen. 

Zorg dat je er goed voor kan gaan zitten

Wanneer je veel thuiswerkt bedenkend dat ook dat je vaak langere periodes stil blijft zitten. En het kan misschien fijn lijken om de hele dag aan eettafel te blijven zitten of op de bank hangen. Maar dat is natuurlijk helemaal niet goed voor je rug. Daarom is een goede bureaustoel is een van de belangrijkste meubels om te kopen wanneer je veel thuis werkt. 

Ga voor kwaliteit tegen een leuk prijsje

Hoewel een natuurlijk ontzettend veel dure kantoorstoelen zijn hoef je helemaal niet zo veel uit te geven om een échte, kwalitatieve kantoorstoel in huis te halen. Er zijn veel verschillende aanbieders van tweedehands kantoormeubelen die mooie, goedkope kantoorspullen verkopen. 

Verzamel al je werkspullen op de zelfde plek 

Het kan vaak lastig zijn om goed georganiseerd te blijven als je veel thuis werkt. Vaak heb je toch nog allerlei papieren en documenten nodig. En het is zeker niet de bedoeling dat je deze per ongelijk weggooit, vies maakt, of ergens in een stapel reclamefolders laat verdwijnen. Daarom is het handig om een eigen kantoorkast te hebben. Je hoeft natuurlijk geen enorm gevaarte in huis te halen, zorg vooral dat je een specifieke plek hebt om al je werk spullen op te ruimen. Als je er niet veel geld aan kwijt wilt zijn kan je ook goedkope tweedehands ladeblokken kopen

Decoreer je eigen werkplek 

Naast alle dingen die je nodig hebt om je werk te doen is het ook belangrijk dat je je prettig voelt in je werkomgeving. Zorg dat je ergens zit waar je je aandacht goed op je werk kan richten, maar waar je ook niet gestrest van word. Een plek met veel licht kan extra energie opleveren, en een paar kamerplaten kunnen de ruimte ook gelijk opfrissen.