Hoe vind je een gezellig en goed restaurant in Rotterdam?

Ben je op zoek naar een gezellig en lekker restaurant in Rotterdam? Dat is zoeken naar een speld in een hooiberg. Als je gewoon op de bonnefooi wat door Rotterdam gaat kuieren in de hoop een fijn restaurant te vinden, vermoeden we dat het je niet gaat lukken. En dat is natuurlijk zonde van een gezellig weekendje Rotterdam of een avondje uit met vrienden. Daarom hebben we hieronder een aantal tips & trucs voor je op een rijtje gezet, waarmee het je gegarandeerd lukt om een restaurant in Rotterdam te vinden. Neem gerust de proef op de som!

Waar vind je het leukste restaurant in Rotterdam?

Er zijn verschillende manieren om een restaurant in Rotterdam te vinden. We geven je hieronder een aantal tips van manieren om dat te doen.

Online zoekmachines

Je kunt gebruik maken van zoekmachines, zoals Google en Bing, om een restaurant in Rotterdam te vinden. Typ simpelweg ‘restaurants in Rotterdam’ in de zoekbalk en je krijgt een lijst met verschillende opties.

Websites

Er zijn een aantal handige websites die je kunnen helpen bij het vinden van een restaurant in Rotterdam, zoals IENS, TheFork, en TripAdvisor. Op die sites kun je de restaurants sorteren op basis van populariteit, beoordelingen, prijsklasse, etc.

Social media

Op socialmediaplatforms, zoals Instagram, Facebook en Twitter, kun je hashtags gebruiken zoals #Rotterdamfood of #Rotterdamrestaurants om te zoeken naar de meest populaire eetgelegenheden in de stad. Veel restaurants hebben ook een eigen pagina op social media waarop ze menu’s, foto’s en recensies delen. Heel handig!

Op straat etc. rondvragen

Wat vaak ook heel goed werkt, is gewoon rondvragen aan mensen op straat of in de kroeg. Vraag hen dan gerust naar hun favoriete restaurants in Rotterdam. Zij kunnen je vaak de beste tips geven over verborgen pareltjes die niet zo bekend zijn bij toeristen. En als ze dat niet kunnen vertellen, heb je waarschijnlijk in elk geval een leuk gesprek! Ook gezellig! Wil je meer tips en informatie over restaurants in Rotterdam en/of andere steden? Lees dan hier onze andere blogs.