De lekkerste Italiaanse delicatessen

Italiaanse delicatessen

Tips voor typisch Italiaanse geschenken

Ben jij bekend met het goede Italiaanse leven? Zo ja, dan ben je waarschijnlijk ook wel bekend met de authentieke Italiaanse delicatessen die in dat zonnige land, maar ook gewoon in Nederland, verkrijgbaar zijn. Dus zoek je een keer een origineel cadeau voor iemand die je leuk vindt en wil je ook je liefde voor Italië laten blijken? Dan kun je natuurlijk heerlijke Italiaanse delicatessen uitzoeken om die aan hem of haar cadeau te doen. In dit blog doen we je een aantal tips aan de hand. Uiteindelijk weet je zelf het beste welke delicatessen in de smaak zullen vallen. Echte liefde gaat door de maag, toch?

Heerlijke zoete limoncello

Met heerlijk zoete limoncello heb je zeker weten een echt zoethoudertje te pakken. Menig hart gaat van deze handgemaakte citroenlikeur gegarandeerd sneller kloppen. Limoncello is wat dat betreft het visitekaartje onder de Italiaanse delicatessen. En als echte liefhebber weet jij ook dat je meer kunt doen met limoncello dan hem alleen als likeur drinken. Gebruik hem ook in heerlijke cocktails. Wat een traktatie! Wat te denken van een heuse Italian Mojito? Of een Limoncello Tonica? Maak een leuk pakketje van de fles limoncello met lekkere ingrediënten voor cocktails en je hebt genoeg spraakwater voor een heel gezellige avond!

Limoncello delicatessen

Maar wist jij ook dat deze citroenlikeur ook gebruik wordt als basis voor Italiaanse delicatessen als de populaire limoncello bonbons of Babà al Limoncello? Dan heb je een wat meer onschuldige reden om iets met limoncello aan iemand te schenken.

Italiaanse delicatessen in de keuken

Er zijn ook vele Italiaanse delicatessen die veel mensen voor geen goud meer uit hun ‘dieet’ willen schrappen. We noemen hier de authentieke Italiaanse tapenade, truffels of zoetwaren met hun typisch Italiaanse karakter. Daar is enorm veel keuze in. Wat kun je nog meer geven om iemands hart te veroveren? Juist: chocolade! Zo zijn er vele soorten Italiaanse bonbons verkrijgbaar. Of wil je je verovering doen onder het genot van lekkere hapjes? Dan is het leuk om antipasti hapjes cadeau te geven. Welke typisch Italiaanse delicatessen vind je leuk om te geven of zelf te krijgen? Wij horen het graag van je. Vul hiervoor snel ons contactformulier in.