Zoek jij een goede biologische slager?

Steeds meer mensen kiezen voor een biologische slager, omdat zij zich meer bewust zijn van wat zij eten. Veeteelt kan veel nadelen met zich meebrengen, zoals dieren die te dicht op elkaar leven en die geen natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Als je kiest voor een biologische slager, dan weet je dat ieder dier dat geslacht wordt voldoende leefruimte heeft gehad. Bovendien weet je dat ze gevoerd zijn met biologisch voer, waardoor je geen kans loopt om via je stukje vlees allerlei pesticiden en andere potentieel schadelijke stoffen binnen te krijgen. Een biologisch stukje vlees is beter voor het milieu, voor het dier en voor jou!

Welke biologische slager?

Doordat steeds meer mensen bewust met hun voeding bezig zijn, zie je ook steeds meer slagers die deze kant op gaan. Zit er bij jou in de buurt al een biologische slager? Helaas is dit nog niet overal het geval en in supermarkten is het aanbod aan verantwoord vlees vaak ook nog erg beperkt. Hoe kun je dan toch aan deze voeding komen? Internet biedt dan uitkomst. Het klinkt misschien wat bijzonder, maar je kunt online biologisch vlees bestellen via Zorg & Natuur. Je hebt bij deze zaak keus uit maar liefst 200 verschillende soorten biologisch vlees en natuurvlees. Er valt bij deze biologische slager dus echt wat te kiezen! Alle producten die zij verkopen worden uiteraard op een duurzame manier verpakt en vervolgens worden ze diepgevroren. Hierdoor blijft de kwaliteit lang goed en kan het zonder problemen naar jou verzonden worden, uiteraard door middel van gekoeld vervoer. Thuis kun je het meteen weer bewaren in de vriezer, zo heb je altijd een stukje vlees op voorraad voor bij jouw maaltijd! Bij sommige webwinkels die voedingsmiddelen verkopen moet je voor een minimum bedrag bestellen, maar dat is bij biologische slager Zorg & Natuur niet het geval. Ook hoef je geen kant en klaar pakket af te nemen, je kunt zelf je bestelling samenstellen!

Wat maakt Zorg & Natuur bijzonder?

Bovenstaande punten zijn natuurlijk al heel goede redenen om voor Zorg & Natuur te kiezen als jij op zoek bent naar een biologische slager. Maar er zijn meer punten die dit bedrijf bijzonder maken, namelijk:

  • hun vee wordt met gras gevoerd
  • het vee loopt in natuurgebieden van Staatsbosbeheer 
  • deelnemers van een zorgboerderij dragen bij aan het werk

De dieren hebben in de natuurgebieden veel vrijheid en veel ruimte, ze kunnen naar hartenlust grazen, rondlopen en natuurlijk kuddegedrag vertonen. Dat is niet alleen goed omdat jij dan een smakelijk stukje vlees bij de biologische slager kunt kopen, maar ook omdat de natuurgebieden zo op een natuurlijke manier beheerd worden. Hoe meer er door dieren gedaan wordt, hoe minder er met machines gewerkt hoeft te worden. Het mes snijdt op deze manier dus aan twee kanten en je draagt zo bij aan een duurzamere wereld. Ook omdat de dieren dus gevoed worden met lokaal gras en er geen voedsel van ver aangevoerd hoeft te worden. Voor een duurzaam en lekker stukje vlees ben je bij biologische slager Zorg & Natuur dus helemaal aan het juiste adres!